Paviljoen Hoge Veluwe

Paviljoen Hoge Veluwe

Opdrachtgever: Rots Bouw
Profielserie: Reynaers CS77, CW50

Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe Park Paviljoen op Nationaal Park De Hoge Veluwe 21 juni 2019 geopend. Het nieuwe Park Paviljoen bestaat uit een informatiebalie, educatie- en ontvangstruimten, een restaurant en een parkwinkel en dient als uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten door het park. Het paviljoen is een multifunctioneel gebouw dat duurzaam is ontworpen. Wij zijn trots dat wij de gevels voor dit prachtige gebouw hebben mogen leveren.

Klik hier voor meer informatie.

Read more

Downtown Veenendaal

Downtown (voormalige Pnielkerk Veenendaal)

Opdrachtgever: Valleibouw
Profielserie: Reynaers CS38 SL

Op de gevel van DownTown lees je het jaartal 1913. In dat jaar werd gestart met de bouw van de Hoofdstraatkerk.

Een jaar later opende de kerk haar deuren en decennialang hield de Chr. Ger. Pniëlkerk er diensten. Tot de kerkelijke gemeente in 2008 een ander kerkgebouw betrok. De oude kerk in het centrum werd aan de gemeente Veenendaal verkocht en stond daarna jarenlang leeg.

Uiteindelijk kocht De Basiliek het gebouw. Met veel andere Veenendaalse partners waren we betrokken bij de verbouw, waarbij de prachtige gebogen gevel vooral een blikvanger is.

Read more

Pleijsier bouw/Borghese

Pleijsier bouw / Borghese

Opdrachtgever: Pleijsier Bouw Nijkerk
Profielserie: Reynaers CS77, CW50

Pal langs de A28 in Nijkerk is dit lichte en open kantoor gebouwd, verdeeld in twee bouwlagen. De nieuwbouw kreeg een volledige WELL certificering.

Het gebouw is naast gezond voor de mens ook ‘gezond’ voor het milieu. Het gebouw is volledig energieneutraal.

Speciaal voor dit project is het innovatieve Suntuitive glas gebruikt, dat in Engeland wordt gemaakt. Gezien het streven naar de hoogste kwalificatie binnen de BREEAM-certificering is er gekozen voor isolerend glas in combinatie met een Low E coating op het binnenblad.

Zie ook Industriebouw mei 2018 pagina 6 ev:

https://issuu.com/industriebouw/docs/industriebouw-editie42

 

Read more

Amsterdome

Amsterdome

Opdrachtgever: Van Pommeren
Profielserie: Reynaers CS77, CW50

Het Aviodome (avio: lucht, dome: koepel), de eerste zogenoemde geodetische koepel in Europa en lange tijd de grootste ter wereld, werd in 1967 ontworpen door de Amerikaanse architect Richard Buckminster Fuller.

De geodetische koepel geldt als de sterkst mogelijke, ruimtelijke constructievorm. Hoe groter je de bol maakt, hoe sterker die wordt. De grote kracht van de koepel is dat die tegelijkertijd licht van gewicht is én zelfdragend. Er zijn dus geen pilaren op steunen nodig in de koepel.

Het grootste gedeelte van de vliegtuigen in de collectie van het Nationaal Luchtvaart Museum was ooit te bezichtigen in het Aviodome.

Toen het museum in 2003 verhuisde raakte het pand leeg en werd het gedemonteerd. Lange tijd lag de koepel opgeslagen in zeecontainers, tot het werd herontdekt en opgekocht.

De dome is herbouwd worden volgens het originele ontwerp, maar uiteraard wel met moderne hulpmiddelen en technieken. Bij de wederopbouw kreeg de koepel een nieuwe naam: Amsterdome. Verder kreeg de Amsterdome qua uitstraling en duurzaamheid een upgrade naar 21-eeuwse maatstaven. Amsterdome is vanaf eind 2018 een locatie voor congressen, evenementen en feesten.

Voor dit representatieve project hebben we ca 900 m2 gesegmenteerde aluminium vliesgevels geleverd en gemonteerd. Inclusief de zonwerende beglazing, shadowbox panelen en de hoofdentree met automatische schuifdeuren.

 

Read more

Mies Ede

Mies Architectuur Ede

Opdrachtgever: BB Osnabrugge
Profielserie: Reynaers CS68, CW50

In opdracht van BB Osnabrugge hebben we in 2013 voor het nieuwe kantoorpand van Mies Architectuur in Ede de aluminium gevels met glas mogen leveren. De gevels zijn opgebouwd uit Cortenstaal en semi structurele beglazing. Mies Architectuur heeft het pand zelf ontworpen. De eenvoud en strakke lijnen in combinatie met de industriële afwerking binnen geven dit pand haar eigen identiteit.

 

Read more